Car & Motor Cleaning Waardenburg

Auto Polijsten

Auto laten polijsten

Wanneer is het verstandig om uw auto te polijsten? Als de lak van uw auto in de loop van de jaren dof is geworden en krassen heeft opgelopen, dan laat u uw auto polijsten. Polijsten is eigenlijk niets anders dan een heel dun laagje van de lak afschaven. Door deze behandeling worden kleine krasjes en beschadigingen verwijderd en wordt de lak weer egaal. Een egale lak kan het licht beter reflecteren en hierdoor krijgt de lak zijn glans weer terug. 

Ook bij oudere auto’s wordt de lak erg dof. Als de auto schoon is, komt er geen mooie diepe glans naar boven. Zonde! Dit betekent dat je auto wat liefde en aandacht kan gebruiken van een professionele detailer. Het polijsten van een auto is nou eenmaal een serieuze aangelegenheid dat je niet even op straat uitvoert.

Een auto polijsten doe je voor krassen die zichtbaar, maar niet voelbaar zijn. Dus als je met een vingernagel de rand van de kras voelt, dan gaat het door de lak heen en is het met alleen polijsten niet meer te herstellen. Auto polijsten gebeurt in verschillende stadia en ieder stadium heeft een ander resultaat.

Wanneer polijst je de auto:

  • Doffe lak
  • Insecten inslag
  • Kringen in de lak
  • Lichte krassen in de lak
  • Ingebeten vlekken van vogelpoep
  • Verwaarloosd uiterlijk van het voertuig

Hoe werkt auto polijsten?

Polijsten is het proces waarbij een oppervlakte glad en glanzend gemaakt wordt, waardoor het een sterk spiegelend effect verkrijgt. Als een oppervlakte onder een sterke microscoop wordt bezien, vertoont het sterke pieken en dalen. Door herhaald schuren worden de pieken steeds verder afgevlakt totdat deze bijna vlak of sterk afgerond zijn. Het polijstproces begint met grof schuren, en door met steeds fijner schuurmateriaal te werken wordt de oppervlakte steeds gladder gemaakt. De visuele eigenschappen van voorwerpen kunnen zo door polijsten verbeterd worden.

Polijsten is vakwerk. Het is uiteindelijk alleen het resultaat wat telt. Wil je alleen de glans van je auto laten terugkeren, dan is een één-stap-polijstbehandeling voldoende. Zodra er krassen en swirls moeten worden hersteld zijn al snel meerdere stappen noodzakelijk met soms zelfs schuren.

Een auto polijsten is een heel proces. Ons team van experts hebben jaren ervaring met het polijsten van auto’s .  Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen.

Maak nu een afspraak!